Over loopbaanadvies. Individuele loopbaancoaching.

Gepubliceerd op 6 november 2013 door Erik den Draak

Ooit ben je hoopvol begonnen aan je nieuwe baan, maar na een tijdje kwam de sleur erin. Of je merkt dat je niet optimaal gemotiveerd bent. Het lijkt wel of je werk niet meer bij je past, zoals je ook uit sommige van je kleren gegroeid bent. “Is dit eigenlijk wel het juiste werk voor mij?”, vraag je je wellicht af.

Ik kwam een keer een huisarts tegen die nu studieboeken schrijft, een vastgoedman die evenementen organiseert en in mijn vak als HR-manager ontmoette ik veel collega’s die daar helemaal niet voor waren opgeleid. Ergens in hun loopbaan hadden zij een ongebruikelijke overstap gemaakt. Met of zonder hulp van een loopbaanadviseur, want loopbaanadviseurs worden vaak benaderd door mensen voor het werk een probleem is geworden.

Loopbaantraject

“Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?” zijn basisvragen voor iedereen die aan een traject van individuele loopbaanbegeleiding begint. Sommige loopbaanadviseurs hebben daarvoor een vast traject van zes of meer gesprekken waarin je huiswerk krijgt en aan het einde een rapportage wordt uitgereikt.  Deze trajecten hebben soms namen als “koersonderzoek” of “loopbaantraject”, maar dat zijn geen officiële aanduidingen. Iedere loopbaanadviseur mag zo’n traject zelf een naam geven.

Andere loopbaanadviseurs spreken liever per consult af. De ene loopbaanvraag is namelijk de andere niet en daarom is niet iedereen in zes gesprekken geholpen. Dat kan ook minder zijn, maar ook meer. Vaak wordt voor een dergelijk traject de term “loopbaancoaching” gebruikt. De coaching kan doorgaan totdat beide partijen tevreden zijn over het eindresultaat.

Verschillende wegen leiden naar Rome

Termen die je ook wel hoort zijn bijvoorbeeld “biografische methode” of “wandelcoaching”. Deze woorden slaan vaak op de toegepaste methodiek van coaching. Loopbaanadviseurs en -coaches leren hun methoden vaak in vakgerichte opleidingen en passen de methode(n) waarvan zij denken dat die het beste werkt. Soms heeft een coach op basis van zijn of haar eigen ervaring een eigen methode ontwikkeld. Het is moeilijk te zeggen wat beter is, omdat het resultaat van loopbaanbegeleiding ook sterk samenhangt met het vertrouwen van de cliënt (coachee) in zijn of haar coach. Daarom is het zo belangrijk is dat een cliënt de vrijheid krijgt om zelf een coach uit te zoeken. Loopbaanbegeleiding is nou eenmaal beter als je het krijgt van een coach die bij je past.

Meer weten?

Op deze website vind je verschillende hoofdstukken met informatie over loopbaancoaching en loopbaanadvies. Een handig overzicht  en antwoord op veel vragen vind je ook in het hoofdstuk “Wat is loopbaanadvies?” op de website Loopbaanadvies.nl. Op de website Loopbaanadvies.net vindt u ook een goed overzicht van wat je kunt doen met vragen over je loopbaan.

Dit delen