Gratis loopbaanadvies voor 45+

We moeten allemaal langer doorwerken. Maar niet iedereen is daarop voorbereid. Soms is de baan die je koos op je 18e niet meer passend voor je als je 50 bent. Met de stijgende AOW-leeftijd is dat een probleem waardoor steeds meer mensen nadenken over hoe hun werk er in de toekomst uit zal zien.

Een loopbaanadviseur kan mensen helpen bij het zoeken en bepalen van een richting in hun loopbaan. Loopbaanadviseurs worden vaak geraadpleegd bij loopbaanproblemen. Maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij loopbaanadvies. Daarom is het extra fijn dat de overheid nu bijdraagt aan loopbaanadvies. Heel 2019 geldt de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’  voor iedereen van 45 jaar en ouder.

Hoeveel kun je krijgen?

€600

De subsidieregeling komt erop neer dat loopbaanadviseurs een subsidiebedrag van € 600,- ontvangen als zij werkende vijfenveertigplussers een Ontwikkeladvies geven. Dat subsidiebedrag ontvang jij dus eigenlijk als werkende en daarvoor hoef je bijna niets te doen. Je mag het echter alleen uitgeven aan een Ontwikkeladvies bij een erkende loopbaanadviseur.

Dat is vanzelfsprekend een fantastische regeling. Met een Ontwikkeladvies leer je om de regie van je loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Je wordt uitgedaagd om actief te gaan nadenken over hoe je werkend je pensioenleeftijd kunt bereiken en hoe je uitval door ziekte of werkloosheid kunt voorkomen.

Aan het einde van het loopbaantraject, dat meestal 4 gesprekken van een uur omvat, beschik je over een persoonlijk ontwikkelplan waarin je zelf hebt beschreven wat voor acties je gaat ondernemen om je mogelijkheden te vergroten om aan het werk te blijven tot je pensioen.

Hoe vraag je de subsidie aan?

Elke erkende loopbaanadviseur mag deze subsidie voor jou aanvragen. De loopbaanadviseurs van Loopbaanadviesbureaus.nl zijn vrijwel zonder uitzondering lid van de NOLOC en/of CMI gecertificeerd. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan hier meer over beroepsverenigingen en certificerende instanties voor loopbaanadviseurs.

Natuurlijk kan het geen kwaad om op de website van de loopbaanadviseur zelf te kijken bij welke instantie hij of zij is aangesloten, want alleen erkende adviseurs kunnen de subsidie aanvragen.

Maak wel op zo kort mogelijke termijn gebruik van de regeling want hij houdt begin volgend jaar op te bestaan. Ook kun je er geen gebruik meer van maken als ‘de pot leeg is’, d.w.z. als er geen subsidiegeld mee is. Wacht dus niet te lang en neem zo snel mogelijk contact op met één van de loopbaanadviseurs van Loopbaanadviesbureaus.nl.

Dit delen


Spring eruit met je sollicitatiebrief