Geen weer zonder onweer

Gepubliceerd op 22 september 2015

Nederland is weer aan het werk. Veel mensen hebben de afgelopen maanden een kortere of langere vakantie gehad. Met gepaste zin -of tegenzin- zijn we de afgelopen weken weer aan de slag gegaan. Heb je er ook wel eens over gedacht om toch maar lekker thuis te blijven?

Hoe leuk je werk ook is, er zijn altijd mindere kanten aan. Op het werk zijn soms conflicten of je voelt je niet gewaardeerd. Veel mensen voelen dat ze meer aankunnen dan aan hen wordt toevertrouwd. Zelfs als je na lang zoeken denkt de ideale baan gevonden te hebben, valt het na een tijdje toch wel eens tegen.

Niet ideaal

Er bestaat geen weer zonder onweer. Er bestaat ook geen werk dat geen minder leuke kanten heeft. Meestal is het niet verstandig bij de eerste ontevredenheid al te protesteren of te vertrekken. In je omgeving begrijpen de meeste collega’s wel dat het niet altijd ideaal kan zijn. Meestal mag je wel op enig begrip rekenen als je eens een mindere dag hebt.

Blijft de onvrede? Ga je elke dag met tegenzin naar je werk? Heb je voortdurend het gevoel dat je werk niet bij je past? Voelt het alsof je de hele dag een pak draagt dat drie maten te groot (of te klein) is? Vraag je dan eens af wat je kunt doen om gelukkiger te worden. Ligt de oplossing in ander werk? Lees er eens een boek over of doe eens wat loopbaantests.

Loopbaancoaching

Kom je er alleen niet uit? Raadpleeg dan een loopbaanadviseur. Een investering in loopbaancoaching kan van grote waarde zijn in je leven. Zorg wel dat je een goede loopbaanadviseur vindt. Lees meer over hoe je een goede loopbaanadviseur vindt in het hoofdstuk “Hoe kies je een loopbaanadviseur?” op deze website. Daarin lees je hoe je een goede adviseur vindt, zonder dat voorkennis nodig is.

Maar misschien hoor je wel bij de vele honderdduizenden die het heerlijk vinden om weer aan de slag te zijn. In het onderwijs, detailhandel, de zorg, op kantoor of in de bouw; overal zijn talloze banen waar je veel voor jezelf en anderen kunt betekenen en op een (h)eerlijke manier je boterham kunt verdienen. En mocht dat nog niet het geval zijn, dan is het goed om dit voor ogen te houden. Leuk werk is je doel, met of zonder hulp van een loopbaanadviseur!